Herdinnan.

Porten till stjärnkonstellationen Väduren, den delade gångstigen, markeras av två gigantiska kristallkolonner en gång komna ur samma stenblock. Ingången påbjuder att pröva övertygelsen att vilja vandra ut i ett heligt slättlandskap, ödsligt och vidsträckt för att möta prövningarna i denna uråldriga stjärnkonstellation vars ursprung är okänt. Enligt en gammal legend innehåller kristallen minnet av paradiset och det kaos som uppstod när det gick under. Försvunna paradis förknippas med Väduren och berättar om förlusten av det fallna Atlantis, det försvunna Eden, det gömda Paititi och den osynliga Vättern. I berättelsen om Eden släpps ormen in i paradiset och lurar Eva så mörkret kan ta sin boning där och hota ljuset. Eva bär inget barn i sina armar men hon har fröet av kristusljuset inom sig. Jungfru Maria avbildas stående på en orm vilket visar att hon använt sin visdom och sitt mod till att besegra ormens mörker. Jungfrun av Maria är himlens drottning och har besegrat hela den himmelska zodiaken därför bär hon en krona med stjärnor runt sitt huvud. Hon pekar på vägen tillbaka till paradiset, en resa som tar sin början när Solen passerar ekvinoxpunkterna. En händelse som i århundraden markerat en mästarinnas ankomst. Den stigande stjärnbilden vid vårdagjämningen berättar om vem som ska komma. När Solen träder in i Vattumannen stiger en ännu okänd mästarinna fram för att markera en ny tidsålder. I den delade gångstigen måste du bestämma din andliga riktning och söka efter hemligheter som finns gömda över Jorden. Din vandring tar dig in i pyramider, över isberg och genom regnskogar där det sista vilar som människan inte upptäckt. Det sägs att när pyramider rasar, isberg smälter och grönskan börjar ta över Jorden kommer sanningen fram. Att finna stigar där ingen har gått, utan annan vägledning än ditt hjärtas röst, ger nycklar till oöppnade dörrar som visar din mission som vägvisare. I ett mörker tätare än skuggans källa får du treva dig fram i ödemarken till du finner ljuset. Allt du har är ditt mod men tapperhet har två trogna följeslagare; rädsla och fruktan, två månar som bevakar varje steg du tar. Demonen som tog över paradiset kommer att pröva dig till det yttersta tills stjärnorna tänds runt ditt huvud och du besegrar den. Det enda som kan övervinna din rädsla är din vilja. Din vilja att vandra. En herdinna vandrar alltid.

Ökenvanderskan.

Porten till stjärnkonstellationen Oxen, de sju systrarna, markeras av sandens hemlighet. Uråldriga sandstormar skymmer sikten som en dimma i ökennatten. Ökensanden har hundratals olika namn vilkas eviga gåtor leder dig rätt eller fel beroende på om månskäran på din panna är invigd och du kan använda din intuition. Triumfsånger ekar när Plejadernas blå sju systrar målar en månskära i en systers panna. Kan du behärska intuitionen kan du lära dig höra energier av röster från änglar, djur eller fjärran människor. Sanden gömmer fotspår efter kameler som bar österns vise magiker till stjärnans land och den tidlösa jungfrun som där födde ett stjärnbarn. Öknen härbärgerade gamla profeter, de som i moderliga grottor hörde änglar tala. Grottorna och månskärornas runda form återspeglar kvinnors silversvärd. I mörka slöjor och på vilda hästar rider silversvärdens kvinnor ut i den ändlösa öknen där de ser in i framtiden. Den svarta Månen, osynlig för vi kan inte se den, är Jordens andra måne. Den månen kallar på dig som en magnetisk kraft för att lära dig höra det gömda. Silver glimmar genom natten och Alcyone, den mäktiga systern från Plejaderna, visar dig vägen. Alcyone bär alla svar inom sig, det är hos henne du måste söka. Det är Alcyone som sänder de indigoblå själarna till Jorden. Alcyones systrar på Jorden är Alvdrottningarna. De har magisk makt. De väver samman det förflutna och nutid med din framtid. Du måste knäböja inför dessa drottningar för det är bara de som kan ge dig ett silversvärd. I gnistrande regn från Vulkans smälthärdar smider de ditt silver men bara om du visat att du klarat metallens ljus och styrka. Silver ger dig intensitet och värdighet. Men misslyckas du står cykloperna med sitt enda öga bakom dig beredd att förgöra dig med en blixt. Ökenvanderskan har sandaler i vackert läder med dyrbara silverlänkar runt sina vrister. Hon rider utmed sanddyningarnas mönster i karavaner med endast stjärnorna som kompass. En ökenvanderska skyddar sitt silver.

Portens drottning.

Porten till stjärnkonstellationen Tvillingarna, de blå tvillingsjälarna, markeras av slöjans dans framför ingången till ett tempel. Den beslöjade öppningen markerar tröskeln till det innersta av dyrbara ting som den andliga människan äger. Vinden som rör sig i tyget är det som åstadkommer stillhet eller storm. Tyget är dyrbart och tunt likt en tanke som blockerar dig från att se klart. Om du inte kan vara härskarinna över din mentala kraft kan förståndet bli det som du tappar. Luften är nyckeln och att andas för att lugna dina sinnen. När du letar efter din tvillingsjäl måste du vara fridfull. Den skimrande blå kopian av din egen ande finns någonstans bland stjärnornas samhörighet. En översteprästinna med en bokrulle i famnen sitter strax bakom slöjan, hon balanserar perfekt konsten att andas och hon kommer lyssna till dina andetag innan du får passera. En prästinna bär lagens tavlor i ett aldrig upphört meditativt tillstånd. Merkurius är budbärarnas planet som hänvisar till den djupaste hemligheten om Maat, tvillingsjälen till Thoth. Maat, en gyllene drottning, klädd i egyptiskt linne som färgats av vita snäckskal, bär en guldkrona på huvudet med strutsfjädrar. I Tvillingarnas tecken använder hon Merkurius till att skriva. Hon doppar en strutsfjäder i färg och skapar det heliga språket Hieroglyferna. Hennes händer, lungor och tankar är i perfekt balans när hon skapar. Gåtfulla ordlekar, nästan omöjliga att lösa, kommer från henne till dig när du står framför slöjan till det tempel som en kung en gång lät bygga. De två pelarna representeras av kraften från två kvinnor, den okända prästinnan och Maat. Ord och ljud byggde världen. Du kan inte ljuga eller manipulera för att få som du vill. Bara ärlighet och sanning kan du ha som följeslagare. Kan du klara den mentala prövningen släpps du in. Men du måste offra ditt hjärtas blod på tabernaklets altare och svära ett trohetslöfte till det heliga och din älskade. Sedan kan du färdas i luften i ett färgsprakande luftskepp och leta bland stjärnorna efter din tvillingsjäl. Portarnas drottning vet tankens kraft och tänker alltid.

Pärlkvinnan i havet.

Porten till stjärnkonstellationen Kräftan, den vita Månen, markeras av en ljusgata i havet. På den bleka gatan går de som kan gå på vatten ner mot sitt mål till pärlornas sång under havsytan. Musslorna sjunger i moll och gömmer sitt dyrbara innehåll, de vita pärlorna vars musik går i dur. Som små glimmande undervattens lampor visar pärlornas ljus vägen för de som kan se ner till de hemliga djuphaven. Om du kan stå ut med kraften i dessa bråddjupa hav får du uppleva hur de rymmer städer av ljus och kärlek som ingen kan föreställa sig. Varelser urgamla som haven själva skyddar Jordens hjärta. Under en månförmörkelse försvinner Solens ljus på Månen och Månens riktiga färg visar sig, en mystisk röd färg.  Vid stjärnklara nätter då du kan se denna färg ropar Gudinna till dig att utföra magi. Samla dina snäckskal och pärlor och måla din panna. Under Månens yta finns en månpärla ej synligt för ett mänskligt öga. Kvinnor som älskar sina pärlor längtar ständigt dit. Men mardrömslik är vägen mot Månens pärla då du först måste ner i havsdjupen och förstå dess gåta. Du måste vandra på mångatan ner mot havsbotten innan du till slut kan vända och börja din färd mot Månen. Kvinnor som utför dessa initieringar drömmer ofta om att de simmar i saltvatten bland havsvarelser och sjöodjur. De simmar ner i ett oändligt mörkret innan de når ljusstäderna och förstår sanningen där. Sedan dras de uppåt av sin egen silvertråd. Silvertråden är en kosmisk navelsträng som binder människan vid Jorden och den ger ifrån sig ljud. Den sjunger för de som har öron att höra. Månen är en gudomlig satellit som skyddar Jorden från universums starka strålar, utan den skulle vårt medvetande sprängas sönder som trasiga snäckskal. Lär dig måncyklernas eviga kretslopp från nymåne till fullmåne. Följ havens ebb och flod. Din livmoder är en grotta gjord av pärlemor och äggstockarna två fulländade pärlor. Oavsett du använder din livmoder eller inte bor din högsta kraft och styrka i ditt andra chakra. I den skaparkraften kan du åstadkomma vad som helst. Pärlkvinnan i havet samlar sin visdom i sina silvernät varhelst hon än går.

Magins mästarinna.

Porten till stjärnkonstellationen Lejonet, den förgyllda solen, markeras av stjärnornas mönster. Stjärnorna lyser av sig själva, deras ljus skapar mönster över himlen och leder oss rätt. Utan dessa gigantiska kartor som kompass skulle vi ha drunknat i haven, gått vilse över isarna och dött i sanden. Och vi skulle aldrig ha hittat hem till oss själva eller det gudomliga. Alla vill bli en stjärna men få begriper vägen dit. Uråldriga monument vittnar om längtan att nå stjärnornas ljus. Pyramidernas stenblock förflyttades med hjälp av ljud och ljus. De lades på plats med stjärnorna som mönster. Vår förgyllda Sol styr fenomenet vibrationer som skapar magi. De mäktiga ljudens källa är bortglömd av människan på grund av okunnighet och oförmåga att vara tyst. De heliga ljuden lever inom oss, speciellt i varje slag som hjärtat slår. Stora mästarinnor kan ta en enda solstråle och skapa vilken magi de vill, de kan få det döda att återfödas. Isis var den största magimästarinnan av alla. Egyptens soldränkta tempel tillhörde henne, guldet smyckade hennes kropp och kronan bar hennes namn.   Solens makt tillhör också de stora kattdjuren. Soluppgångens skimmer svalkar tigerhonan osedd i djungelns grönska. Middagssolens hetta får lejoninnans päls att blänka, hon är alfahonan som skyddar sin flock. Solnedgången gör leopardhonan vaksam och hon gömmer sina ungar. Du måste kunna vara en alfahona. Skaffa din egen mat och skydda dem du älskar. Solen är vår enda stjärna för den lyser av sig själv. Solen återföds varje morgon som ett budskap att uppståndelse kan ske med magi. Varje tystat hjärta kan sjunga igen. Men Solen vaktas av solänglar och ingen får passera om inte hjärtat är fyllt av kärlek. Ett hjärta i skuggans mörker klarar sig inte mot solänglarna, det förgås och försvinner. Kärlek är att vilja. Och har du inte viljan har du inte heller kärleken. Jungfru Marias hjärta var fyllt av kärlek. Hon manifesterade kärleken genom att bli gravid med hjälp av heliga ljud och hon födde ett heligt barn. Är du född i soluppgång eller solnedgång bär du magi i din själ. En mästarinna av magi följer vår sol och stjärnorna.

Den stora modern.

Porten till stjärnkonstellationen Jungfrun, den evigt unga kvinnan, markeras av en skära. En månskära som manifesterats till en sylvass benvit stenskära som skiljer agnarna från vetet i det gamla talesättet som vi sår får vi skörda. I överflödets skördetider faller mogen frukt, grönsaker dras upp från jordens mull och fälten skördas av vete och korn.  Kvinnorna ärver jorden och skapar av gåvorna allt de behöver. Örter kokas i källvatten till te, torkas under välvda tak till kryddor, färska spröda blad mals och blandas i oljor så vilken healing process som helst kan börja. Tempelkvinnor, medicinkvinnor och shamankvinnor kan få tiden att stanna med sin kunskap. De gör tidsresor och hämtar tillbaka hälsan som tagits av en sjukdom. De skapar rökelse från naturen som används i oändliga ceremonier världen över. Doften från rökelser, essenser eller oljor öppnar dörren till kroppens chakror vilket är det första steget till föryngring av cellerna. Bokstaven M symboliserar de stora gudinnor som vandrat på Jorden. Gudinnor är manifestation av Gudinna. Alla kvinnonamn som börjar på M länkas till Maria, Modern och Magdalena. Detta är titlar som benämner en grad i prästinnornas tempel. De stora mödrarna för ner den heliga kristusenergin till Jorden och planterar dess frö i jord och kvinnor.  Detta ljus hänvisar till den kosmiska energin som människan traditionellt kallar Gud. Bokstaven M återfinns i den astrologiska Jungfruns symbol. Fyra mäktiga gudinnor kommer från Jungfruns domäner av tusentals galaxer och oräkneliga stjärnor. Vesta, den heliga anden, visar att ditt hem finns där hjärtat är. Juno sätter sitt sigill över äktenskapsbevis. Ceres bär den eviga skäran som skär av böljande fält med korn. Pallas Athena styr komplicerade mönster i allt som skapas. Alla världens nunnor, i tempel, i kloster och i heliga rum bär nycklarna till himlen. De vaktar över ljuset, elden, texterna och bönerna med sin oändliga kraft och visdom. Vissa ökenkvinnor, nunnor, healers eller astrologer lever osedda på hemliga platser där de vaktar marken som borde ha tillhört dem. Dessa visa kvinnor har kamouflerade tagit sig dit och utför andliga storverk. Men det är det få som vet.

De bär den stora Modern inom sig. Hon, vars kraft, är på väg ner till Jorden. Den stora modern vandrar med alla svar.

Sanningens mästarinna.

Porten till stjärnkonstellationen Vågen, det stora blå systerskapet, markeras av en bägare utan inskription, en sakral gral som förmår att innehålla kosmisk energi. Svärdet, staven och skölden kan inte bära något i sig. Bägarens ursprung finns i det fördolda, en symbol vars källa är okänd. Bara kvinnan förmår att bära liv inom sig vare sig hon föder barn eller inte. Hennes livmoder eller hennes andra chakra är direkt kopplat till den himmelska gral. Det stora blå systerskapet existerar på Zuben Elgenubi, solsystemet runt Vågens alfastjärna. Här lever sanningen. Från denna plats kommer alla stora feminina själar som någonsin inkarnerar i detta universum, i vår galax Vintergatan och solsystem och på Jorden. Skimrande metallblå entiteter, isblå varelser och olikfärgade blå punkter visar sig ofta om du har kontakt med systerskapet. Kvinnors andra chakra kan höra ljud. Ljudmästarinnor utbildas på Venus och dess måne Nieth. Kvinnor härifrån är oerhört ljudkänsliga. Deras öron är sköra som kristallglas och uppfattar varje ton som existerar. De lyssnar också inåt, mot livmoderns rymd, och uppfattar höga toner liksom valarnas sång under vatten. Vågens kosmiska skålar måste absolut väga i perfekt balans annars kan sanningen inte skapas. Ett bultande rött hjärta måste väga lika mycket som fjädern när de vilar i varsin silverskål. Annars skär rättvisans svärd genom lögnen och kontakten med systerskapet bryts. Det är genom våra misstag vi lär oss. Det svåra är att erkänna att man gjort något man inte borde, att ta på sig skulden och inte skylla på någon annan eller på omständigheterna.  För 2000 år sedan gick en ljudmästarinna på Jorden och talade om kärlek och harmoni. Hennes älskade dog med en krona på huvudet gjord av 72 törnen. 72 delat i zodiakens 360 grader blir en form av ett pentagram; en symbol för Gudinna. Törnekronan vittnade om framtiden och kvinnors lidande. Rättvisans översteprästinna Maat kommer inte se med blida ögon på mänskligheten när hon tar fram sitt svärd, smitt av Avalons prästinnor, då Fiskarnas cykel är sluten och räkenskapens dag är kommen. Maria Magdalenas blå ros kommer segra och hennes oljor kommer att smörja en mästarinnas fötter. En sanningens mästarinna följer morgonstjärnans och aftonstjärnans väg och sitt eget hjärta.

Vargkvinnan i snön.

Porten till stjärnkonstellation Skorpionen, den stora isen, markeras av snö. Skogar tyngda i snö, blanka isar, frost, isberg och glaciärer, och är du en vargkvinna vandrar du över och igenom detta snöland.  Ensam med din varg känner du snöns 350 olika former. Kvinnor som vandrar med sin hund är vargkvinnor. Tillsammans är de fria, skygga och starka. De talar det uråldriga språket som härstammar från källan till den nu sedan länge försvunna hundflocken, våra hundars anfäder. Under tidens gång gav dessa varelser sig av till andra världar utom räckhåll för oss. Senare tidevarv visar oss bilder från Egypten på en människa med ett hundhuvud. En mystisk varelse som kunde gå mellan dimensionerna och som kallades Anubis.  Magin i ett vinterlandskap är så stark att har man en gång sett dess hemlighet glömmer man den aldrig. Många kvinnor har snökristaller i sitt blod även om de aldrig kommer i närheten av snö. Dessa kvinnor ser ofta upp mot natthimlens stjärnor som om de lyssnar efter nordanvinden och snömoln. Isens magi är bortglömd liksom dess källa. Pluto och Hades sägs härska över underjorden, kallad helvetet av människan, en brinnande plats för dömda själar. Detta är ett förryckt påhitt. Pluto och Hades var inte där först. Istället vaktas denna plats av gudinnan Hel som tyvärr fick låna ut sitt namn till människor som använder sin heliga skrift till att skrämma sin församling. I underjordens kristallklara isgrottor, glittrande av snö och silverljus, helar Hel trötta människor så de kan pånyttfödas in i livet igen. Det är en verkligt stark helande kraft. Kvinnor som vandrar med sina hundar vet om det. Kvinnor som vandrar ute överhuvudtaget vet det. Pilgrimsleder, nationalparker, avenyer i städer; var du än vandrar som en vargkvinna finns isens magi i dig. Men kylan är skoningslös. Den dödar dig om du inte vet hur du ska skydda dig. Transformation är den enda väg som du kan gå. På ett blankt isaltare av blå skuggor och luften fylld av frost och snökristaller måste du lägga dig för att transformera det gamla till det nya. Kräldjuret måste besegras, förvandlas till en örn för att se allting från ovan och därefter bli en vit duva av den renaste kosmiska energin. Snökristaller förvandlas till stjärnor. Först då kan du gå vidare. En vargkvinna har alltid en trogen följeslagare; sin hund.

Sagoberätterskan.

Porten till stjärnkonstellationen Skytten, den första sagan, markeras av en guldpenna inte helt olik en pil. Pennans rörelse eller pilens flykt beskriver vägen till sagorna. Om pilen ska träffa sitt mål, cirkelns mitt, måste man vara skicklig och fokuserad för det finns bara en väg, som en strimma ljus i en värld av kaos. En magisk formel måste läsas därefter visar sig en häst, svart som kol, sadlad som få människor sett och med ögon mörkblå som gammal sammet, och den måste du rida på genom ljusstrimman till riken du aldrig kunnat drömma om. Sagornas hemvist består av oändliga dimensioner i andra galaxer och planetsystem. Stora författare som genom tiderna skrivit magiska sagor har varit där och från minnen av sina drömmar ritar de kartor i sina böcker för att beskriva hur dessa sagoriken ser ut. Till Jorden kom först ljusvarelser som efter långa tider blev alver innan människan till sist manifesterade sig. Alverna, till hälften ljus och till hälften människa, bär de sista mystiska sagorna med sig. Värdig torde den kvinna vara som får äran att berätta dem. Alvernas initieringar sker i cirklar eller halvcirklar. En halvcirkel är som en pilbåge. Kvinnor måste spänna sin båge, bestämma sitt mål och ta sig framåt på egen hand. Att växa upp bland sagor och legender lär oss vad som är rätt och fel. Det lär oss att alltid söka efter sanningen och att lyssna till hjärtat. Sagoberätterskan färdas obehindrat mellan världarna, lockar och trollbinder oss med sina ord och ger oss gåtor som vi utmanas att lösa. Hon rör sig bland ljus och skuggor, sanning och lögner, verklighet och fantasi bara för att vi ska lära oss komma ihåg det vi redan vet. Ensam på din häst måste du ta dig in i en sagoskog som är förtrollad så det vackra verkar äkta och det fula verkar oäkta när det i själva verket är tvärtom. Bäckar och små dammar visar dig spegelbilder på vägen som leder framåt. Sagornas rike innehåller alltid en skatt men vägen dit är fylld av hot. Farorna lurar på dig som giftiga vattenspindlar, bottenlösa kärr och ogenomtränglig dimma för att du inte ska hitta guldet. Du vet du är på rätt väg när du en dag börjar skriva märkliga berättelser hemma i ditt kök utan att ha en aning om vad de kommer ifrån. Då är du en sagoberätterska.

Sjöjungfrun.

Porten till stjärnkonstellationen Stenbocken, den ensamma sjöjungfrun, markeras av ett spiralformat snäckskal. Det liknar den långa vägen från havets botten upp till land som kantas av sjöjungfruns längtan till människorna. Med tång i sitt hår stapplar hon upp på stranden med sina nya ben och ser ett berg i fjärran. Längtan att bestiga berget och nå toppen driver henne framåt. På såriga rosa fötter som aldrig gått någonstans liknar hon den som söker efter myten om fiskliknande varelser med fjäll och skal glänsande som koppar och mässing. Krokodiler med de vitaste av tänder, sköldpaddor med rutiga mönster och stora paddor utgör myten om att blir de bara kyssta förvandlas de till prinsar. När till sist sjöjungfrun på sin jakt efter sin prins når sin bergstopp och ser ut över världen och människans värv ser hon havet blänka långt bort. Hon gråter efter sin skimrande fiskstjärt och att åter kunna dyka bland vågorna. Mödosam blir vandringen tillbaka. Men havet ger henne till slut hennes fiskstjärt åter och hon simmar igen. Men hur ska hon kunna välja? Havet eller land? Den vackra snäckans gångar visar hur viljan går runt i irrvägar och cirklar. Tiden är en gåta som måste lösas. Som jungfru måste du kunna befinna dig på olika platser samtidigt med ditt medvetande. Din kärlek tar dig till olika människor och städer på samma gång. Du älskar två män parallellt. På natten i månljus simmar du med havets prins och på dagen går du med strandens prins. Aldrig ska de två mötas, men du tillhör de båda. Den ena ger dig en ring med en oskattbar pärla från havet och den andra ger dig en diamant från bergets innersta grotta. Kärleken är villkorslös från de båda. Besegrar du sju ringar och dina sju chakror är tiden din och tidlös kan du göra vad du vill.  Oförlöst karma är inget du kommer undan men ingen smärta är för evigt. En sjöjungfru bryr sig inte om auktoriteter som säger att det snart är för sent att föda barn, gifta sig eller skaffa sig en utbildning. Hon skrattar åt deras påstående att initieringar måste ske i ett tempel. Hon gör som hon vill. Hon vet att hon kan kliva ut ur tiden och föryngra sin kropp som hon vill. Klockan har inget med henne att göra. Hon följer Solen och Månen. Hennes medvetande är kristalliserat och hon vet exakt vad hon gör. En sjöjungfru simmar och går i frihet och kärlek.

Sierskan.

Porten till stjärnkonstellationen Vattumannen markeras av det heliga vattnet. Två urnor häller ut det sakrala vatten som ska befria människan. Detta är ett omen för framtiden. Vattnet är gammal is som smält. Kunskap från sjunkna städer lagrades i is för att i eoner ligga i vila, gömda för människan. Vatten välsignar eller döper oss som ett inträde till högre sfärer. Den heliga anden, den feminina urkällan, infinner sig i vatten. Vi simmar i vatten innan vi föds och vattnet, det vita guldet, omsluter oss när vi simmar i sjöar och hav. Prästinnor välsignar vatten och kallar det vigvatten för att be om nåd att höra Gudinnas röst. Det finns sånger om att mästarinnan tvättade bort våra synder; vilket menas att vatten kan skölja bort karma. Maria Magdalena välsignade vatten och oljor för att förbereda för initieringar. Eteriskt vatten dansar osynligt för det otränade ögat runt i vår aura, i anden och bland stjärnorna. Detta besjälade vatten innehåller information. Kvinnor har i urminnes tider vandrat med undinerna, vattennymferna, då de hämtat vatten vid brunnen, tvättat vid floden eller rengjort sitt hem och sig själva. Kvinnor bejakar vattenelementet och dess mystiska källa, intuitionen. De är också väl bevandrade i känslorna rike. De är vattnets systrar och kan höra undinerna sjunga. De sjunger till sig sina kommande barn och älskade. De lockar på dem genom den kosmiska etern och vet att en dag kommer de. Vattumannens två vågor är symbolen för att i framtiden kommer tvillingsjälar mötas. Solljus som faller på vatten bildar en regnbåge och är en bro från himlen till Jorden. På den möts själar. Sierskan är lika outgrundlig som den nalkande framtiden. Hon vet saker hon aldrig skulle drömma om att säga därför mänsklighetens medvetande är allt för stängt. Hon ser in i sin kristallkula, likt en frusen isglob, och genomskådar allt. Hon talar sitt heliga språk, likt sanskrit, tibetanska och persiska och det är upp till dig om du förstår vad hon säger.  Om du vill bli en teckentyderska vars profetior är sanna och vars medvetande ligger före alla andra måste du lära dig smälta fruset vatten, lära dig umgås med stjärnblå varelser från andra solsystem, känna de kvinnliga profeterna som är vida överlägsna de som skrivit gudfruktiga texter på Jorden och veta att framtiden tillhör dem som vågar förändras.

En sierska vandrar till källan.

Valprinsessan.

Porten till stjärnkonstellationen Fiskarna markeras av en fyr. På en ensam klippa i havet sveper ljuset genom dimma och nattens mörker för att visa vägen hem för själar och andar. Spökskepp och skeppsbrutna kan också följa ljuset och nå slutet på sina irrfärder. De stora valarna och delfinerna simmar och sjunger sina sånger med knirriga runda toner blandat med höga silverljud. De tillhör ett sällsynt släkte som valt att gå ner i Jordens hav. De har simmat genom tid och rymd i det kosmiska havet på väg mot den blå planeten. Dessa valmästarinnor bär budskap med sig om andra sidan, det vi kallar himmelriket. Människor som hör deras höga toner blir besatta av att följa dem och tillbringar mer tid i vattnet än på land. De klagar över att inte fötts med gälar och blir sjuka om de inte får bo nära saltvatten. De kallas valprinsessor. En riktig valprinsessa bugar sig i vördnad innan hon stiger ner i fiskarnas bostad, väl i vattnet ignoreras allt som inte ser ut som en fisk och lycklig simmar hon ut med vännerna. Att som människa få lära sig simma är en gåva. Ljuden som manifesteras genom vattnet av valar och delfiner är vibrationer som innehåller en av de högsta läkande krafter en människa kan få. Eftersom vatten suger åt sig energier får människor i sig dem beroende på vad vattnet varit utsatt för. I andra solsystem finns det vattenbibliotek. Fantastiska rum och salar skimrande av vatten i alla former man kan önska; bassänger, vattenfall, vattenfyllda kristallbadkar, vatten i rörelse och vatten i absolut stillhet. Allt innehåller information. En valprinsessa reser dit när hon sover. En del valar har svårt för att stå ut på Jorden och deras längtan hem är så stark att de går självmant upp på land och dör. Detta gör valprinsessan oerhört sorgsen för hon vet hon kan inte göra detsamma, hennes öde bestäms från ovan och även om hennes vänner lämnar henne måste hon fortsätta ensam. En del människor dör i vattenolyckor och de simmar hem och lämnar sina älskande kvar på land. De älskande sörjer och gråter saltvatten. I musiken finns den plats de kan minnas och mötas. Sångskrivare har ett ansvar, stort som en ocean. De skriver för längtande hjärtan. Vattnet är magi. Men i vatten kan man drunkna och gränsen mellan en mästarinna och en tokstolla är hårfin. Sådant bekymrar inte en valprinsessa, hon vet den skillnaden för hon kan gå på vatten.

The Shepherdess.

The gate to the star constellation Aries, the divided path, is marked by two giant crystal colons once born out of the same block of stone. The entrance commands to test the conviction of a desire to walk out to a sacred flat land barren and wide and meet the quest in this ancient star constellation which origin is unknown. According to an old legend the crystals contains a memory of the paradise and the chaos which occurred when it went under. Lost paradises are connected to Aries and tell about the fallen Atlantis, the lost Eden, the hidden Paititi and the invisible Vättern. In the story about Eden the snake is invited to the paradise and fools Eve so darkness can take its dwelling place there and threat the light. Eve doesn’t carry a child in her arm but she has the seed of Christ inside of her. The Virgin Mary is portrayed standing on a snake which shows she has used her wisdom and courage to conquer the darkness of the serpent. The Virgin of Mary is the heavenly queen and has triumph over the whole zodiac, therefore a crown with stars around her head. She points at the way back to the paradise, a journey that takes its beginning when the Sun passes the equinox point, an event that for centuries has marked a lady masters arrival. The ascended star constellation by the spring equinox tells about who shall come. When the Sun enter Aquarius another unknown lady master appears to show a new era of time. At the divided path you must decide your spiritual direction and seek for secrets hidden all over planet Earth. Your wandering takes you to pyramids, over ice mountains and through rainforests where the last dwells that humankind have not yet discovered. It is said that when the pyramids falls, ice mountains melts and greenness takes over Earth the truth will comes out. To find paths no one has walked without any guidance than from the voice of your heart gives a keys to unopened doors that will show your mission as a spiritual guide. In a darkness more compact than the shadows source you must fumble forward in the wasteland until you’ll find the light. All you have is your courage, but braveness has to tricky follower; fear and panic, two moons that watch ever step you take. The demon that took over the paradise will test you to the limit until the stars around your head shines and you have conquer it. The only thing that can overcome your fear is you will. To will is to wander. A shepherdess always wander.

The desert wanderer.

The gateway to the star constellation Taurus, the seven sisters, is ruled by the secret of sand. Ancient sandstorms clouds the view like a mist in the desert night. The desert sand has hundreds of different names whose eternal riddles leads you right or wrong depending on whether the crescent moon on your forehead is inaugurated and you can use your intuition. Triumph songs oaks when the Pleiades seven sisters paints a blue crescent moon on a sister’s forehead. Can you master your intuition you can learn to hear the energies of the voices of angels, animals or distant people. The sand hides footprints from camels that carried the east wise magicians to a star land and the timeless maiden, which gave birth to a star child. The desert harbours ancient prophets, those who once in the caves of the mother heard angels talking. The caves and the moon crescents round shape reflects women’s silver sword. In dark veils and on wild horses women of the silver swords rides out in the endless desert where they can see into the future. The Black Moon, invisible because we cannot see it, is the Earth’s second moon. This moon is calling for you like a magnetic force so you can learn to hear what’s hidden. Silver gleams through the night and Alcyone, the powerful sister from the Pleiades, shows you the way. Alcyone carries all the answers within herself, it is with her, you have to search. It is Alcyone which transmits the indigo souls to Earth. Alcyone sisters on Earth are the elf queens. They have magical power. They weave together the past and present with your future. You must kneel before these queens for it is only those who can give you a silver sword. In sparkling rain from Vulcan’ melting hearths they forges your silver but only if you proves that you can conquer the light and strength of the metal. Silver gives you the intensity and dignity. But if you fail the Cyclops with their single eye stands behind you ready to destroy you with a flash. A desert lady have sandals in fine leather with precious silver links around her ankles. She rides along the patterns of the sand dunes in caravans with only the stars as a compass. A desert wanderer always protects her silver.

The queen of the gate.

The gateway to the star constellation Gemini, the blue twin souls, is marked by the dance of the veil in front of the entrance to a temple. The veiled opening marks the threshold to the innermost of the precious things that the spiritual man owns. The wind moving in the fabric is the providing calm or storm. The fabric is expensive and thin like a thought that blocks you from seeing clearly. If you cannot be mistress of your mental power your mind can be what you lose. The air is the key and breathing needs to calm your senses. When looking for your soulmate, you must be peaceful. The shimmering blue copy of your own spirit is somewhere among the stars. A high priestess with a scroll in her arms sits just behind the veil, she perfectly balances the art of breathing and she will listen to your breath before you get to pass. A priestess carries the paintings of the law in a never ceased meditative state. Mercury is the planet messengers that refers to the deepest secret of Maat, the twin soul to Thoth. Maat is a golden queen, dressed in Egyptian linen dyed white seashells, wearing a gold crown on her head with ostrich feathers. In Gemini, she uses Mercury to write. She dips a ostrich feather in colour and create the sacred language of hieroglyphics. Her hands, lungs and mind are in perfect balance when she creates. Conundrums, almost impossible to solve, comes from her to you as you stand in front of the veil of the temple as a king once built. The two pillars represented the force of two women, the unknown priestess and Maat. Words and sounds built the world. You can not lie or manipulate to get what you want. Just honesty and truth is what you can have as companions. Can you cope with the mental trial they will let you in. But you have to sacrifice your heart’s blood on the tabernacle altar and swear an oath of allegiance to the holy and your loved one. Then you can travel in the air in a colourful blimp and search the stars for your twin soul. The queen of the gate knows the power of thought and always thinks.

Pearl woman in the sea.The gateway to the star constellation Cancer, the white Moon, is marked by a bright street in the sea. On the pale street, walks those who can walk on water, down toward its goal of pearl songs below sea level. The mussels are singing in a minor and hides its precious contents, the white pearls whose music is in the major. As small glittering underwater light the pearls shows the way for those who can see down to the secret deep sea. If you can handle the power of the abyss deep seas, you will experience how they can hold cities of light and love that no one can imagine. Ancient creatures old as the sea protects the Earth’s heart. During a lunar eclipse the Sun’s light disappears from the Moon and the Moon’s true colour turns out, a mysterious red colour. On clear nights when you can see this colour Goddess calls to you to perform magic. Collect your shells and pearls and paint your forehead. Under the lunar surface there is a moon pearl not visible to the human eye. Women who love their pearls yearn constantly to go there. But a nightmare is the path to the moon pearl as you must first down in the depths and understand its mystery. You must wander the moon street down to the seabed before you finally can turn and start your journey to the Moon. Women who perform these initiations often dream that they swim in salt water among sea creatures and sea monsters. They swim down into the infinite darkness light before they reach the cities and understand the truth there. Then they are pulled upwards by its own silver cord. The silver cord is a cosmic umbilical cord from the soul to the body and it makes noise. It sings for those who have ears to hear. The Moon is a divine satellite that protects the Earth from the universe’s strong rays, without it our consciousness would burst like broken seashells. Learn the Moon’s eternal cycle from new moon to full moon. Follow the oceans ebb and flow. Your uterus is a cave made of mother of pearl and the ovaries are two flawless pearls. Whether you use your uterus or not your highest power and strength lives in the second chakra. In the creative power you can achieve anything. The pearl woman in the sea gather her wisdom in her silver net wherever she goes.

The magic lady master.

The gateway to the star constellation Leo, the gilded Sun, is marked by stellar patterns. Stars shine by themselves, their light creates patterns across the sky, and leads us right. Without these gigantic maps compass we would have drowned in the seas, got lost over the ice and died in the sand. And we would never have found the home of ourselves or the divine. Everyone wants to be a star, but few understand the way to go there. Ancient monuments testify to the desire to reach the stellar light. The boulders of the pyramids were moved with the help of sound and light. They were put in place with the stars as a pattern. Our Sun controls the phenomenon of vibration that creates magic. The mighty sounds source is forgotten by man because of ignorance and inability to be quiet. The sacred sounds live within us, especially in each of heart beats. Great lady masters can take a single ray of sunlight and create what magic they want, they can get the dead to be reborn. Isis was the greatest of all magic lady masters. Egypt’s sun-drenched temple belonged to her, the gold adorned her body and the crown bearing her name. The solar power is also among the big cats. Sunrise glow cools the tiger female unseen in the jungle greenery. The midday sun’s heat makes the lioness’s fur glittering, she is the alpha female who protects her flock. Sunset makes leopard female vigilant and she hides her cubs. You must be an alpha female. Get your own food and protect the one you love. The Sun is our only star as it shines by itself. The Sun is reborn each morning as a message that the resurrection can be done with magic. Every silent heart can sing again. But the Sun is guarded by solar angels and no one may pass if the heart is not filled with love. A heart in the shadow’s darkness cannot survive against the solar angels, it will perish and disappear. Love is wanting. And if you do not have the will, you do not love. Virgin Mary’s heart was filled with love. She manifested the love by becoming pregnant with the help of sacred sounds, and she gave birth to a holy child. If you were born in the sunrise or sunset, you carry magic in your soul. A lady master of magic follows the Sun and the stars.

The great mother.

The gateway to the star constellation Virgo, the eternally young woman, is marked by a crescent. A crescent which manifested into a sharp, off-white stone crescent that separates the wheat from the chaff in the old saying as we sow, we reap. In the harvest season of abundance ripe fruit falls, vegetables are pulled up from the earth’s soil and the fields are harvested of wheat and barley. The women inherit the earth and creates the gifts of all they need. Herbs are boiled in spring water for tea, dried under vaulted roofs to spices, fresh crisp leaves are ground and mixed the oils so the healing process can begin. Temple women, medicine men and shamans women can stop the time with their knowledge. They make time travels to get back health taken by an illness. They create incense from nature used in endless ceremonies worldwide. The smell of incense, essences or oils opens the door to the body’s chakras, which is the first step to the rejuvenation of the cells. The letter M symbolizes the great goddess who walked the Earth. Goddesses are the manifestation of Goddess. All the women’s names that begin with M are linked to Mary, Mother and Magdalena. These are titles that denotes a degree in the priestesses temple. The great mothers brings down the holy Christ energy to Earth and plants its seed in the soil and in women. This light refers to the cosmic energy that humans traditionally call God. The letter M is found in the astrological symbol of Virgo. Four powerful goddesses comes from Virgo’s domains of thousands of galaxies and countless stars. Vesta, the holy spirit, shows that your home is where the heart is. Juno puts her seal of marriage certificate. Ceres carrying the eternal sickle that cuts the flowing fields of grain. Pallas Athena controls complex patterns in everything that is created. All the nuns of the world in temples, monasteries and holy places carries the keys to heaven. They guard the light, the fire, the texts and the prayers by their infinite power and wisdom. Some desert women, nuns, healers or psychics live unseen in secret locations where they guard the land that should have belonged to them. These wise women have camouflaged moved there and perform spiritual greatness. But few who knows about them. They carry the great mother within. The great mother walks with all the answers.

 The lady master of truth. The gateway to the star constellation Libra, the great blue sisterhood, is marked by a chalice without inscription, a sacred grail that is able to contain cosmic energy. The sword, the staff and the shield cannot wear anything in itself. The chalice origin is a secret, a symbol whose source is unknown. Only the woman is able to bear life within herself whether she gives birth to children or not. Her uterus or her second chakra is directly related to the celestial grail. The great blue sisterhood exists on Zuben Elgenubi, the solar system around the alpha star of Libra. Here lives the truth. From this location comes, all major feminine souls who ever incarnated in this universe, in our galaxy the Milky Way, the solar system and on Earth. Shimmering metal blue entities, ice blue creatures and different coloured blue dots often turns up if you have contact with the sisterhood. Women’s second chakra can hear sounds. Lady masters of sounds are trained on Venus and the moon Nieth. Women from there are extremely sensitive to noise. Their ears are fragile as crystal and perceives every tone that exists. They also listen inwards, towards the uterine space, and perceive high notes as well as whales singing underwater. Libra’s cosmic scale must absolutely weigh in perfect balance otherwise the truth will not be created. A throbbing red heart must weigh as much as the feather when they are resting in its silver bowl. Otherwise, the sword of justice cuts through the lie and the contact with sisterhood breaks.It is through our mistakes we learn. It is difficult to admit that you did something you should not have done, to take the blame and not blame someone else or circumstances. 2000 years ago there was a sound lady master on Earth and she spoke of love and harmony. Her beloved died with a crown on his head, made of 72 thorns. 72 divided in the zodiac 360 degrees becomes a form of a pentagram; a symbol of Goddess. The crown of thorns testified a future for women’s suffering. The priestess of justice Maat will not take kindly to mankind when she takes up her sword, forged by Avalon priestesses, when the Piscean cycle is closed and the day of reckoning has come. The blue rose of Mary Magdalene will triumph and her oils will anoint a lady masters feet. A lady of truth follows the morning and evening star’s path and her own heart.

Wolf woman in the snow.

The gateway to the star constellation Scorpio, the great ice, is marked by snow. Forests laden with snow, shiny ice, frost, icebergs and glaciers; are you a wolf woman you wander over and through this snow land. Alone with your wolf you know the snow’s 350 different forms. Women who walks with their dog’s are wolf women. Together, they are free, timid and strong. They speak the ancient language derived from the source to the now long-lost dog pack, our dogs’ ancestors. Over time these creatures went off to other worlds out of reach for us. Later era shows us pictures from Egypt on a man with a dog’s head. A mysterious creature that could move between dimensions and called Anubis. The magic of a winter landscape is so strong that once you have seen its secret you will never forget it. Many women have snow crystals in their blood, even if they never come near the snow. These women often look up at the night sky stars as if they were listening for the north wind and the snow-clouds. Ice magic is forgotten as its source. Pluto and Hades is said to rule the underworld, called hell by man, a fiery place of condemned souls. This is a crazy fabrications. Pluto and Hades was not there first. Instead the goddess Hel guarded the place who unfortunately had to lend her name to people who use their holy book to scare their congregation. In the clear crystal ice caves of the underworld, glittering snow and silver light let Hel heals tired people so they can be reborn into life again. This is a very strong healing power. Women who walks with their dogs knows it. Women who walks outside at all knows it. Pilgrim trails, national parks, avenues in towns; wherever you walk like a wolf woman there is ice magic in you. But the cold is merciless. It kills you if you do not know how to protect yourself. Transformation is the only way you can go. On a blank ice altar of blue shadows and the air filled with frost and snow crystals, you must lay yourself down to transform the old to the new. The scorpio must be defeated, turned into an eagle to see everything from above and then become a white dove of the cleanest cosmic energy. Snow crystals turn into stars. Only then can you move on. A wolf woman has always her faithful companion; her dog.

The story teller.

The gateway to the star constellation Sagittarius, the first saga, is marked by a gold pen not unlike an arrow. The movement of the pen or the flight of the arrow describes the way to the tales. Whether the arrow should reach the target, the midpoint in the circle, you have to be skilled and focused because there is only one way like a streak of light in a world of chaos. A magic formula must be read then a horse appears, black as coal, saddled as few people have seen and with eyes as old dark blue velvet, and you have to ride through the streak of light into the realms you never dreamed of. Fairy-tales residence consists in infinite dimensions in other galaxies and planetary systems. Great writers who ever wrote a magic fairy tales have been there and the memories of their dreams draws the maps in their books to describe how these fairy kingdoms looks. To Earth came first light beings who for a long time ago became elves before man finally manifested itself. Elves, half light, half human, carrying the last mysterious tales with itself. Worthy will be the woman who will have the honour to tell them. Elves initiations take place in circles or semicircles. A semicircle is like a bow. Women have to bend their bow, determine their goals and get ahead on their own. Growing up among tales and legends teach us what is right and wrong. It teaches us to always look for the truth and to listen to the heart. The story teller travels effortlessly between the worlds, attract and enthralls us with her words and gives us the mysteries which we are challenged to solve. She moves among the lights and shadows, truth and lies, reality and fantasy just because we should teach us to remember what we already know. Alone on your horse, you need to enter a fairy-tale forest, which is enchanted so the pretty seems authentic and the ugly seem inauthentic when in fact it is the opposite. Streams and small ponds shows you the mirror image of the way that leads forward. The fairy kingdom always contains a treasure but the path is fraught with threats. Dangers lurk at you like toxic waterspiders, bottomless swamps and impenetrable fog so you will not find the gold. You know you are on the right path when one day you begin to write strange stories at home in your kitchen without having a clue what they come from. Then you’re a storyteller. A storyteller always writes.

The mermaid.

The gateway to the star constellation Capricorn, the lonely mermaid, is marked by a spiral seashell. It is similar to the long road from the ocean floor up to land which is bordered  by the mermaid’s longing to people. With seaweed in her hair, she staggers up on the beach with her new legs and sees a mountain in the distance. The desire to climb the mountain and reach the top pushing her forward. On sore pink feet that never walked she resembles those looking for the myth of fish-like creatures with scales and shells shiny as copper and brass. Crocodiles with the whitest of teeth, turtles with checkered pattern and big toads make up the myth that only if they are kissed they will turn into princes. When finally the mermaid on her quest to find her prince reaches the mountain top and looks out over the world and people and their mission, she sees the sea glittering far away. She cries for her shimmering fishtail and to return to dive among the waves. The path back will be arduous.  But the sea finally gives her fishtail back and she swims again. But how can she choose? The passages of the beautiful sea shell shows how the will goes around in wandering paths and circles. Time is a mystery to be solved. As a virgin, you must be able to be on different locations at the same time in your consciousness. Your love will take you to different people and cities at the same time. You love two men in parallel. At night in the moonlight you swim with sea prince and the day you go to the beach’s prince. Never will the two meet, but you belong to both. One gives you a ring with a pearl from the sea and the other gives you a diamond from the mountain’s deepest cave. Love is unconditional from both. If you conquer the seven rings and your seven chakras time is yours and timeless you can do whatever you want. Unredeemed karma is nothing you will avoid but no pain is forever. A mermaid does not care about the authorities saying that it will soon be too late to have children, get married or get an education. She laughs at their claim that initiations must take place in a temple. She does what she wants. She knows she can step out of time and rejuvenate her body as she wants. The time has nothing to do with her. She follows the Sun and the Moon. Her consciousness is crystallized and she knows exactly what she does. A mermaid swims and walks in freedom and love.

The prophetess.  

The gateway to the star constellation Aquarius is marked by the holy water. Two urns pour out the sacred water to liberate man. This is an omen for the future. The water is melted old ice. Knowledge of sunken cities were stored in ice for eons to lie dormant hidden from man. Water bless or baptize us as an entry to higher spheres. The Holy Spirit, the feminine original source, appears in the water. We swim in the water before we are born and the water, the white gold, encircles us when we are swimming in lakes and oceans. Priestesses bless the water and call it holy water to ask for the grace to hear the voice of Goddess. There are songs that a lady master used to washed away our sins; which means that water can wash away karma. Maria Magdalena blessed water and oils to prepare for initiations. Ethereal water dancing invisible to the untrained eye around in our aura, in the spirit and among the stars. This animated water contains information. Women have in ancient times walked with undines and water nymphs when they fetched water at the well, washed by the river or cleaned their homes and themselves. Women assents the water element and its mysterious source, intuition. They are also well versed in the realm of emotions. They are sisters to the water and can hear the undines sing. They sing to their future children and loved ones. They attract them through the cosmic ether, and know that one day they will come. Aquarian two waves are the symbols for the future and that twin souls will meet. Sunlight falls on water to form a rainbow and is a bridge from heaven to Earth. On it souls meet. The prophetess is as unfathomable as the near future. She knows things she would never dream of saying because the consciousness of humanity is too closed. She looks into her crystal ball, like a frozen ice globe and sees through everything. She speaks sacred languages like Sanskrit, Tibetan and Persian and it’s up to you if you understand what she’s saying. If you want to become a sign interpreter whose prophecies are true, and whose consciousness is ahead of everyone else, you must learn to melt frozen water, learn to consort with star blue beings from other solar systems, know the female prophets who are far superior to those who wrote pious texts on Earth and know that the future belongs to those who dare to change. A prophetess walks to the source.

The whaleprincess. The gateway to the star constellation Pisces is marked by a lighthouse. On a lonely rock in the ocean sweeps the light through fog and darkness of the night to show the way home for the souls and spirits. Ghost ship and shipwrecked can also follow the light and reach the end of their wanderings. The large whales and dolphins swim and sing their songs with squeaky round tones mixed with high silver sound. They are a rare breed who have chosen to go down in the Earth’s oceans. They swam through time and space in the cosmic ocean on the way to the blue planet. These whale masters carry messages with them from the other side that we call heaven. People who hear their high tones become obsessed with following them and spends more time in the water than on land. They complain about not being born with gills and get sick if they cannot be near salt water. They are called whaleprincesses. A real whaleprincess bows in reverence before she descends into the fish’s home, and in the water she ignored everything that does not looks like a fish and happily she swims out with her friends. As a human being, learning to swim is a gift. The sounds that are manifested through the water of whales and dolphins are vibrations that contains one of the highest healing powers a human can get. Because water absorbs energy, people gets the energy depending on what the water has been exposed to. In other solar systems there are water libraries. Great rooms and halls of shimmering water in all forms you could ever wish for; ponds, waterfalls, crystal water-filled tubs, moving water, and water in absolute tranquillity. Everything contains information. A whaleprincess  travels there when she sleeps. Some whales find it difficult to endure on Earth and their longing for home is so strong that they voluntarily go ashore and die. This makes the whaleprincess immensely sad because she knows she cannot do the same, her fate is determined from above, and although her friends leave her, she must continue alone. Some people die in water accidents and they swim home, leaving their lovers on the land. The lovers mourn and weep salt water.The music is the place they can remember and meet. Songwriters have a responsibility as big as an ocean. They write for the longing hearts. The water is magic. But the water can drown and the boundary between a lady master and a fool is subtle. That does not worry a whaleprincess, she knows the difference because she can walk on water.